Ανακοίνωση της Κατάληψης για τις εκκενώσεις των καταλήψεων Άνω Κάτω & Ζιζάνια


ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ!

Το πρωί της Παρασκευής 25 Αυγούστου, αστυνομικές δυνάμεις περικυκλώνουν και προχωρούν στην εκκένωση δύο καταλήψεων στο κέντρο της Αθήνας, του επί 27 χρόνια κατειλημμένου αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού Άνω Κάτω Πατησίων και του κοινωνικού κέντρο Ζιζάνια στην Βικτώρια. Οι συγκεκριμένες επιθέσεις αποτελούν τη συνέχεια της διακηρυγμένης κατασταλτικής εκστρατείας του κράτους απέναντι στους κατειλημμένους χώρους αγώνα που το προηγούμενο διάστημα εκδηλώθηκε με την εκκένωση της Κατάληψης Mundo Nuevo στη Θεσσαλονίκη, την εκκένωση και κατεδάφιση του Ε.Κ.Χ Βοτανικού Κήπου και την εισβολή στα Κατειλημμένα Προσφυγικά.

Η καταστολή των καταλήψεων είναι αναπόσπαστο κομμάτι της αντιεξεγερτικής εκστρατείας του κράτους απέναντι σε όσους/ες αντιστέκονται στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα: από την επίθεση στους κατειλημμένους χώρους αγώνα μέχρι το χτύπημα εργατικών και απεργιακών κινητοποιήσεων, τις συλλήψεις και τους ξυλοδαρμούς από τις δυνάμεις καταστολής που έχουν στρατοπεδεύσει σε πάρκα, πλατείες, λόφους και πανεπιστήμια, τα συνεχή και άγρια χτυπήματα των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας, τις διώξεις εναντίον αναρχικών αγωνιστών και τις κρατικές δολοφονίες.

Μέσα από τις επιθέσεις στις καταλήψεις, το κράτος θέλει να ξεριζώσει τα σημεία αναφοράς, τους χώρους και τη σημερινή επικαιρότητα των προταγμάτων της εξέγερσης, για να ανακόψει τους αυριανούς ξεσηκωμούς· τους ξεσηκωμούς που κυοφορούνται μέσα σε μια αβίωτη πραγματικότητα, όπου το χρεοκοπήμενο σύστημα δεν έχει να υποσχεθεί τίποτα άλλο παρά αποκαΐδια, εξαθλίωση και θάνατο.
Απανθρακωμένα σώματα προσφύγων στον Έβρο μεταξύ των οποίων και δύο παιδιών, λίγο μόλις καιρό μετά το έγκλημα την Πύλο. Φασιστικά πογκρόμ με μιντιακές ιαχές, ενώ είχε προηγηθεί η δολοφονία του μετανάστη εργάτη Σιράζ Σαφτάρ στον ΗΣΑΠ Περισσού. Καμένη γη – βορά στη λεηλασία από τη Ροδόπη ως την Πάρνηθα, νεκρά ζώα, στάχτες εκεί που υψώνονταν δάση. Καταστολή όσων αντιστέκονται με τη συνδρομή φασιστικών συμμοριών. Λίγες μόνο ώρες πριν την εκκένωση των δύο καταλήψεων στην Αθήνα, είχε προηγηθεί φασιστική επίθεση στο Αναγνωστήριο της Αλεξανδρούπολης κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής συγκέντρωσης.

Από το επί 35 χρόνια κατειλημμένο έδαφος της Λέλας Καραγιάννη 37, στεκόμαστε στο πλευρό όλων όσοι έχουν δεχτεί το χτύπημα της καταστολής και χαιρετίζουμε όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες, όλους τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που υπερασπίζονται τους κατειλημμένους χώρους αγώνα πολύμορφα και μαχητικά απέναντι στην κατασταλτική εκστρατεία που έχει εξαπολύσει το καθεστώς. Μπροστά στην κρατική επιθετικότητα, δεν παραδινόμαστε, μαχόμαστε. Με όπλο μας την αλληλεγγύη, θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την οργάνωση της κοινωνικής και ταξικής αντεπίθεσης, για τη δημιουργία ενός κόσμου ισότητας και ελευθερίας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΣΤΟ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΈΝΟ ΣΤΕΚΙ ΑΝΩ – ΚΑΤΩ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΙΖΑΝΙΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΓΩΝΑ, ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ
ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ

10 – 100 – 1000 ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

NO PASARAN!

Ανοιχτή Συνέλευση της Κατάληψης Λέλας Καραγιάννη 37

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.