Αλληλεγγύη στα κατειλημμένα προσφυγικά

Το πρωί της Τρίτης 22/11 πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις εισβάλλουν στα κατειλημμένα προσφυγικά και απαγάγουν δυο άτομα. Ώρες αργότερα ο ένας αφήνεται ελεύθερος, ενώ ο δεύτερος συλλαμβάνεται και του αποδίδονται κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες, την ίδια στιγμή που ο πολιτικός προϊστάμενος της ΓΑΔΑ επιχαίρει την επιχείρηση τρομοκρατίας της αστυνομίας. Το μεσημέρι της ίδιας μέρας καλείται συνέλευση στα κατειλημμένα προσφυγικά κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιείται εισβολή των δυνάμεων καταστολής στο 6ο μπλοκ, όπου και συλλαμβάνουν 79 άτομα ανάμεσά τους και μια έγκυο γυναίκα, αφού πρώτα τα χτύπησαν, τα έδεσαν πισθάγκωνα με χειροπέδες και τα έβαλαν γονατιστά προς τον τοίχο. Οι ξυλοδαρμοί συνεχίστηκαν και μέσα στη ΓΑΔΑ. Την Τετάρτη 23/11, ημέρα όπου περνούσαν από τα δικαστήρια οι συλληφθέντες, νέο όργιο καταστολής ξέσπασε κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης. Αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν τόσο στον αλληλέγγυο κόσμο όσο και σε συλληφθέντες και δικηγόρους, τραυματίζοντας 3 άτομα στο κεφάλι.

Η επίθεση εναντίον τόσο των καταλήψεων, με πρόσφατο παράδειγμα την εκκένωση της κατάληψης Ντουγρού στη Λάρισα, όσο και των ευρύτερων κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων, που ξεσπούν από τη βάση, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της στρατηγικής προληπτικής αντιεξέγερσης, αποσκοπώντας στην τρομοκράτηση και την πειθάρχηση των πληβειακών στρωμάτων της κοινωνίας, για την απρόσκοπτη επέλαση της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Από τις εισβολές και εκκενώσεις καταλήψεων, το χτύπημα εργατικών και απεργιακών κινητοποιήσεων, όπως στο εργοστάσιο της Μαλαματίνας στη Θεσσαλονίκη, τις συλλήψεις και τους ξυλοδαρμούς από τις δυνάμεις καταστολής που έχουν στρατοπεδεύσει σε πάρκα, πλατείες, λόφους και πανεπιστήμια μέχρι τα συνεχή και άγρια χτυπήματα των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας και τα κατασκευασμένα κατηγορητήρια και τις διώξεις εναντίον αναρχικών αγωνιστών. Ειδικά σε μια περίοδο όπου η βαθιά συστημική κρίση επιταχύνεται εν μέσω συνθηκών γενικευμένης λεηλασίας της κοινωνικής βάσης, οι κυρίαρχοι σπεύδουν να ξεριζώσουν τα σημεία αναφοράς του αναρχικού και αντιεξουσιαστικού αγώνα και να καταστείλουν όσους και όσες αγωνίζονται.

Οι καταλήψεις αποτελούν την υλική έκφραση του αγώνα και του οράματος για μια άλλη κοινωνία σε ευθεία αντιδιαστολή με το κρατικό, καπιταλιστικό, πατριαρχικό σύστημα εξουσίας. Ένα σύστημα που καθημερινά δολοφονεί δεκάδες ανθρώπους στα υποστελεχωμένα νοσοκομεία, στα χερσαία και υδάτινα σύνορα, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στα κάτεργα της μισθωτής σκλαβιάς, στα τμήματα και στα αστυνομικά μπλόκα. Ένα σύστημα που οξύνει τις ανισότητες και οδηγεί τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία με ταχείς ρυθμούς στη βίαιη φτωχοποίηση. Ένα σύστημα που καθημερινά οπλίζει, καλύπτει και ξεπλένει παιδοβιαστές, βιαστές και δολοφόνους.

Από το κατειλημμένο έδαφος της Λέλας Καραγιάννη 37 στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στους συντρόφους και τις συντρόφισσες των κατειλημμένων προσφυγικών και σε όλες τις καταλήψεις, τους αυτοοργανωμένους χώρους αγώνα και τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις. Μπροστά στην κρατική επιθετικότητα, δεν παραδινόμαστε, μαχόμαστε. Με όπλο μας την αλληλεγγύη, θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την οργάνωση της κοινωνικής και ταξικής αντεπίθεσης, για τη δημιουργία ενός κόσμου ισότητας και ελευθερίας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ
που δικάζονται στις 2 Δεκέμβρη στην Ευελπίδων

NO PASARAN!

Ανοιχτή Συνέλευση της Κατάληψης Λέλας Καραγιάννη 37

Ετικέτες , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.