Ανακοίνωση σχετικά με τη στοχοποίηση της Κατάληψης Λέλας Καραγιάννη 37 μέσω ασφαλίτικων σεναρίων και για τις κατασταλτικές μεθοδεύσεις του κράτους

Ανακοίνωση σχετικά με τη στοχοποίηση της Κατάληψης Λέλας Καραγιάννη 37 μέσω ασφαλίτικων σεναρίων και για τις κατασταλτικές μεθοδεύσεις του κράτους

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης αλληλεγγύης απέναντι από τη ΓΑΔΑ όπου κρατούνταν 9 σύντροφοι/ισσες (ενώ άλλοι/ες 4 βρίσκονταν στο νοσοκομείο) συλληφθέντες κατά τη βάναυση επίθεση των ΜΑΤ στην αντιφασιστική συγκέντρωση στο Γαλάτσι, πληροφορηθήκαμε ότι εμφανίστηκαν στον ελεγχόμενο ηλεκτρονικό τύπο μια σειρά δημοσιευμάτων, τα οποία αναπαράγουν ασφαλίτικα σενάρια που αναφέρουν και στοχεύουν άμεσα την αναρχική πολιτική και στεγαστική Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37.

Πρόκειται για ασφαλίτικα σενάρια και κατασκευές στοχοποίησης της Λέλας Καραγιάννη 37 για τη γνωστή μέσω του θεάματος ενέργεια στην ΑΣΟΕΕ. Είναι προφανές και γνωστό ότι ως κατάληψη, τις κινήσεις μας τις υπογράφουμε με το όνομά μας και δημόσια: Για τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης, για τη συμμετοχή μας στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες, για τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις, για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, για την κοινωνική αλληλεγγύη μέσω των συλλογών τροφίμων, για την αντίσταση στον κρατικό ολοκληρωτισμό βρισκόμαστε στο στόχαστρο. Οποιαδήποτε κατασταλτική στοχοποίηση και κίνηση ενάντια στον χώρο της κατάληψης λοιπόν, στρέφεται ενάντια σε αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά που ως χώρος έχουμε επιλέξει μέσα από τις διαδικασίες μας. Υπενθυμίζουμε ότι και στην προηγούμενη κατασταλτική εκστρατεία κατά των κατειλημμένων χώρων, υπήρξε προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων για τον χώρο της Κατάληψης Λέλας Καραγιάννη 37, με τα τρομοσενάρια που επινόησαν τότε οι Κλουζώ των κατασταλτικών μηχανισμών και συνόδευαν την επέμβαση να καταλήγουν σε φιάσκο.

Τα υποβολιμαία από την Κρατική Ασφάλεια δημοσιεύματα – ψευδή από την επικεφαλίδα τους μέχρι και την υπογραφή τους – τα μεταφέρουν και τα διακινούν, ώστε να καταλάβουν μέχρι κυριαρχίας τη σφαίρα του δημόσιου λόγου, καλοπληρωμένοι ρουφιάνοι κι άμισθα τσιράκια στην υπηρεσία τους, που παριστάνουν τους δημοσιογράφους ενώ δεν είναι τίποτα περισσότερο από φερέφωνα της κρατικής καταστολής. Σκοπός τους λοιπόν μεταξύ άλλων, είναι η δημιουργία ευνοϊκών συσχετισμών για την άμεση καταστολή της Κατάληψης Λέλας Καραγιάννη 37, με βάση όχι τα πραγματικά χαρακτηριστικά της, ως χώρου συλλογικής ζωής και κοινωνικού-ταξικού αγώνα εδώ και 33 χρόνια, αλλά με βάση τις μεθοδεύσεις του κυβερνητικού επιτελείου της κρατικής καταστολής. Και καθόλου τυχαία, ταυτόχρονα με την κυκλοφορία των κατασταλτικών σεναρίων καλέστηκε από τον πρωθυπουργό έκτακτη τηλεδιάσκεψη με τους πρυτάνεις των ΑΕΙ. Καθόλου τυχαία επίσης και με προφανή κατασταλτική σκοπιμότητα, σε αυτά τα ασφαλίτικα σενάρια στοχοποιούνται μια σειρά καταλήψεις οι οποίες όμως έχουν ήδη εκκενωθεί κατόπιν βίαιων αστυνομικών εισβολών πλην της Λέλας Καραγιάννη που εξακολουθεί να λειτουργεί υπό διαρκή απειλή αποτελώντας μια πρόκληση για το κράτος.

Το κράτος με τους μηχανισμούς του, αποδεικνύοντας ότι μπορεί να παίξει με τους όρους του θεάματος καλύτερα από τον καθένα που το επιχειρεί αστόχως, κατασκευάζει και θέτει σε κυκλοφορία σενάρια ως καύσιμο και δικαιολογητική βάση επίτασης της κατασταλτικής εκστρατείας του σε βάρος των καταλήψεων, του αναρχικού κινήματος και ευρύτερα των κοινωνικών-ταξικών αγώνων. Έχουν το θράσος να πλασάρουν το κατασταλτικό ιδεολόγημα των «δύο άκρων» στην προσπάθειά τους να αντλήσουν νομιμοποίηση και συναίνεση προκειμένου να συνεχίσουν την κατασταλτική τους επίθεση στον κόσμο του αγώνα, ποιοί;

Αυτοί που επί χρόνια χρησιμοποίησαν την Χρυσή Αυγή ως όργανό τους και συμπλήρωμα των κατασταλτικών μηχανισμών, με την πραγματοποίηση δεκάδων δολοφονικών επιθέσεων κατά αγωνιστών -και η ίδια η κατάληψη έχει δεχθεί τέτοιες επιθέσεις από χρυσαυγίτες, με αποτέλεσμα σοβαρούς τραυματισμούς που από καθαρή τύχη δεν κατέληξαν σε δολοφονία. Αυτοί που είναι υπεύθυνοι για την εξαθλίωση και τις τραγικές ελλείψεις στα νοσοκομεία που οδηγούν αντικειμενικά στο θάνατο συνανθρώπων μας. Αυτοί που στήνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης εγκλωβίζοντας εκεί μετανάστες και πρόσφυγες, όταν δεν τους πνίγουν στο Αιγαίο. Αυτοί που οδηγούν στην απόγνωση και την εξαθλίωση εκατομμύρια εργαζόμενους με τις συνθήκες γαλέρας και δουλείας που επιβάλλουν. Οι ηθικοί αυτουργοί και υπεύθυνοι για τις δολοφονίες του Γρηγορόπουλου, του Φύσσα, του Λουκμάν, του Τεμπονέρα. Αυτοί που έχουν εξαπολύσει τα τάγματα εφόδου τους, τα ΜΑΤ και τους ΔΕΛΤΑ, για να αιματοκυλούν συγκεντρώσεις και γειτονιές ολόκληρες, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και μικρά παιδιά, όπως απέδειξαν τα γεγονότα στο Γαλάτσι την 1η Νοεμβρίου.

Με δεδομένες και ξεκάθαρες τις κατασταλτικές μεθοδεύσεις και τις επιτακτικές συνθήκες που δημιουργεί η επίταση της επίθεσης του κράτους στον κόσμο του αγώνα, καλούνται οι αλληλέγγυοι/ες στις καταλήψεις σε εγρήγορση και στήριξη της Κατάληψης Λέλας Καραγιάννη 37 που απειλείται άμεσα και ονομαστικά με αστυνομική εισβολή, καθώς επίσης σε συνειδητοποίηση της τρέχουσας φάσης της κατασταλτικής εκστρατείας που εξελίσσεται και κλιμακώνεται ραγδαία, όπως και όλων όσων διακυβεύονται σήμερα.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

! NO PASARAN!

Ανοιχτή Συνέλευση Αλληλεγγύης στην κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.