i NO PASARAN! | ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΣΤΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ

Αφίσα της συνέλευσης ¡No Pasaran! για το “λοκ άουτ” του Πολυτεχνείου και το σχέδιο ανάπλασης του κτηρίου Γκίνη σε Κόμβο Ερευνών και Μουσείο Τεχνολογίας. Την Τετάρτη 5/8 έγινε η πρώτη μαζική αφισοκόλληση στην περιοχή των Εξαρχείων και στον χώρο του Πολυτεχνείου.

ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΣΤΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ

Το “λοκ αουτ” του Πολυτεχνείου, το σχέδιο ανάπλασης του κτηρίου Γκίνη και η μετατροπή του σε Κόμβο Ερευνών και Μουσείο Τεχνολογίας, οι συνεχείς μεθοδεύσεις για τον έλεγχο και την επιτήρηση του Ασύλου, έρχονται ως μέρος του συνολικότερου κρατικού σχεδιασμού που προωθείται, ώστε να χτυπηθούν οι κοινωνικοί και ταξικοί αγώνες που αναπτύσσονται στην βάση, μπροστά στην επερχόμενη οικονομική και κοινωνική κρίση.

Από το νομοσχέδιο που ποινικοποιεί και απαγορεύει τις διαδηλώσεις, την αστυνομική κατοχή των Εξαρχείων και ενώ οι μαφίες συνεχίζουν απρόσκοπτα τις δουλειές τους, τις εκκενώσεις προσφυγικών, στεγαστικών και πολιτικών καταλήψεων μέχρι την περαιτέρω όξυνση της εγκληματικής βίας των κατασταλτικών δυνάμεων, γινέται ορατό πως μέσα σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης και πανδημίας, το κράτος αναπτύσσει μεθόδους προληπτικής αντιεξέγερσης μπροστά στο κίνδυνο των ανεξέλεγκτων κοινωνικών εκρήξεων.

Το Πολυτεχνείο, τα Προπύλαια, η γειτονιά των Εξαρχείων δεν αποτελούν ιστορικά απολιθώματα, αλλά ζωντανά σημεία αναφοράς του αγώνα για την κοινωνική χειραφέτηση που συνεχίζουν να συνδέονται και να εμπνέουν τους αγώνες συμβολίζοντας της άρνηση της ειρήνευσης, της αφομοίωσης και την συνθηκολόγησης.

Και ως τέτοια θα τα υπερασπιστούμε…

ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ-ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ-ΜΑΧΗΤΙΚΑ

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΤΩΝ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ, ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΕΣ

 

Αναρχικό – Αντιεξουσιαστικό Στέκι «ΑΝΤΙΠΝΟΙΑ», Κατάληψη ΛΕΛΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ 37, Κατάληψη Στέγης Προσφύγων /Μεταναστών ΝΟΤΑΡΑ 26, Squat for Refugees/Migrants SPIROU TRIKOUPI 17, ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών), Αναρχική Φοιτητική Συνέλευση ΑΡΟΔΑΜΟΣ, Αντιφασιστική – Αντιεξουσιαστική συνέλευση Ν. Ιωνίας – Ηρακλείου, Σύντροφοι και Συντρόφισσες

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.