Παρεμβάσεις στην πόλη με αναγραφή συνθημάτων – ανάρτηση πανό και συλλογή – διανομή ειδών πρώτης ανάγκης για δομές αλληλεγγύης

Μέσα στη ζοφερή πραγματικότητα που διαγράφεται για τους από τα κάτω αυτού του κόσμου, τα θέλουμε όλα για όλους. Στέγαση, τροφή, υγεία και περίθαλψη για εργαζόμενους και άνεργες, ασφαλισμένους και ανασφάλιστες, άπορους και φυλακισμένες, πρόσφυγες και μετανάστριες. Να μην υποκύψουμε στον φόβο και τον κανιβαλισμό. Να συνεχίσουμε την μάχη απέναντι στο κρατικό και καπιταλιστικό σύστημα που επιβάλλει την φτώχεια, την εξαθλίωση και τον θάνατο. Να παλέψουμε για μια κοινωνία που θα προστατεύει τους ευάλωτους, για έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας.

Παρεμβάσεις στην πόλη με αναγραφή συνθημάτων – ανάρτηση πανό

και συλλογή – διανομή ειδών πρώτης ανάγκης για δομές αλληλεγγύης.

Βρισκόμαστε εν μέσω μιας ανυπολόγιστης ανθρωπιστικής καταστροφής και πρωτόγνωρης κοινωνικής κρίσης, όπου με τραγικό τρόπο αναδεικνύονται οι γιγαντιαίες αντιφάσεις της πολιτικής και οικονομικής οργάνωσης της κοινωνίας και εντέλει η εγκληματική και δολοφονική φύση του κρατικού – καπιταλιστικού συστήματος εξουσίας για την μεγάλη πλειοψηφία της εκμεταλλευόμενης κοινωνίας και ειδικά των πιο φτωχών και ευάλωτων κοινωνικών κομματιών. Το κράτος υπερασπίζεται πρωτίστως την εξουσία του και τη συσσώρευση του πλούτου στα χέρια του κεφαλαίου έχοντας στερήσει από την κοινωνία απαραίτητους πόρους για να αντιμετωπίσει αυτήν την καταστροφή, με τις μεγάλες ελλείψεις στις απαραίτητες ιατρικές υποδομές (προσωπικό, υλικό, νοσοκομεία) να αποτελούν ένα κρατικό και καπιταλιστικό έγκλημα.

Τις προηγούμενες μέρες πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις από τις συλλογικότητες και τους συντρόφους που συμμετέχουν στην συνέλευση ¡NO PASARAN!, σε πολλές γειτονιές της Αθήνας με αναγραφή συνθημάτων και ανάρτηση πανό για την προάσπιση των ταξικών και κοινωνικών συμφερόντων που σήμερα πλήττονται άμεσα από τις αντεργατικές και αντικοινωνικές πολιτικές του κράτους και του κεφάλαιου.

Να υποστηριχθεί με κάθε μέσον ο τομέας της δημόσιας υγείας με άμεσες προσλήψεις προσωπικού και την παροχή όλων των απαιτούμενων μέσων και πόρων.Να επιταχθεί άμεσα ο τομέας της ιδιωτικής υγείας, με όλες τις υποδομές, το προσωπικό, τα υλικά και τα μέσα του για να ενισχυθεί στο μέγιστο δυνατό η δημόσια υγεία και να καλυφθούν όλες οι κοινωνικές ανάγκες απέναντι στην πανδημία χωρίς επιλογή ασθενών, εξαιρέσεις κι εγκατάλειψη στην τύχη τους.Να υποστηριχθεί το άμεσο κλείσιμο και χωρίς απολύσεις όλων εκείνων των χώρων εργασίας που δεν σχετίζονται με την κάλυψη επιτακτικών αναγκών της κοινωνίας σε συνθήκες πανδημίας (όπως η υγεία, η διατροφή, η καθαριότητα, η τηλεπικοινωνία, η ύδρευση, η ηλεκτροδότηση κοκ).Να υπάρξει προστασία της υγείας όλων όσοι πρέπει να εργάζονται στους κρίσιμους τομείς καθώς και κάλυψη των άμεσων κι επιτακτικών αναγκών αξιοπρεπούς διαβίωσης των άνεργων, των άπορων, όσων απολύθηκαν και όσων αργούν αναγκαστικά λόγω της πανδημίας.Να υποστηριχθούν τα δίκαια αιτήματα των κρατουμένων για αποσυμφόρηση των φυλακών ώστε να προστατευθεί το αγαθό της ζωής τους

Να απεγκλωβιστούν άμεσα οι προσφύγες και μετανάστες από τα κλειστά στρατόπεδα συγκέντρωσης όπου συνωστίζονται σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης, με την επίταξη των άδειων ξενοδοχειακών μονάδων που χρειάζονται τώρα για τη προστασία τους από την πανδημία.

Παράλληλα πραγματοποιείται συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης σε χώρους του κινήματος,στα γραφεία της Ταξικής Αντεπίθεσης, Αραχώβης 42 Εξάρχεια / Δευτέρα 12:00 – 14:00 ,στο αναρχικό/αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια, Αριστοβούλου & Πυλάδου, Κ.Πετράλωνα / Σάββατο 12:00 – 14:00 ,στην κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37, πλατεία Αμερικής Κυψέλη / Παρασκευή 16:00 – 18:00, για την στήριξη δομών αλληλεγγύης, για όσους και όσες ντόπιους, πρόσφυγες και μετανάστες έχουν ανάγκη.

Το βάρος της πανδημίας και της καπιταλιστικής κρίσης θα το σηκώσουν οι άνθρωποι της τάξης μας. Έγκλειστοι μετανάστες/τριες και πρόσφυγες στα κέντρα κράτησης, κρατούμενοι/νες, άστεγοι και άπορες, εργαζόμενοι/ενες, φοιτητές/τριες που μένουν στις εστίες είναι μόνο τα πρώτα παραδείγματα. Γνωρίζοντας πολύ καλά τον διαχρονικό ρόλο του κράτους και των κυβερνώντων του σε τέτοιου είδους κρίσεις, δεν πρόκειται να αναγνωρίσουμε την «ατομική ευθύνη», με την οποία προσπαθούν να καλύψουν το έγκλημα που διαπράττουν. Η ευθύνη είναι πολιτική και είναι όλη δική τους. Όντας βαθιά πεπεισμένοι/ες πως οι πραγματικοί «υπεύθυνοι» δεν θα αλλάξουν την πολιτική αδιαφορίας και απαξίωσης που εκθέτει τους αδύναμους στον κίνδυνο της πανδημίας και ουσιαστικά καταδικάζει τους πιο ευπαθείς από αυτούς σε θάνατο, βάζουμε μπροστά την κοινωνική και ταξική αλληλεγγύη, την αλληλοβοήθεια και τον αγώνα. Βρίσκουμε τρόπους να σταθούμε δίπλα σε όσους και όσες το χρειάζονται, στηρίζοντας πρωτοβουλίες και δομές αλληλεγγύης και συστήνοντας νέες. Μέσα στη ζοφερή πραγματικότητα που διαγράφεται για τους από τα κάτω αυτού του κόσμου, τα θέλουμε όλα για όλους. Στέγαση, τροφή, υγεία και περίθαλψη για εργαζόμενους και άνεργες, ασφαλισμένους και ανασφάλιστες, άπορους και φυλακισμένες, πρόσφυγες και μετανάστριες.

Να μην υποκύψουμε στον φόβο και τον κανιβαλισμό. Να συνεχίσουμε την μάχη απέναντι στο κρατικό και καπιταλιστικό σύστημα που επιβάλλει την φτώχεια, την εξαθλίωση και τον θάνατο. Να παλέψουμε για μια κοινωνία που θα προστατεύει τους ευάλωτους, για έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ

Αναρχικό – Αντιεξουσιαστικό Στέκι «ΑΝΤΙΠΝΟΙΑ», Κατάληψη ΛΕΛΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ 37, Κατάληψη Στέγης Προσφύγων /Μεταναστών ΝΟΤΑΡΑ 26, Squat for Refugees/Migrants SPIROU TRIKOUPI 17, ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών), Αναρχική Φοιτητική Συνέλευση ΑΡΟΔΑΜΟΣ, Αντιφασιστική – Αντιεξουσιαστική συνέλευση Ν. Ιωνίας – Ηρακλείου, Σύντροφοι και Συντρόφισσες

[huge_it_gallery id=”41″]

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.