ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΣΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΟΚΑΝΑ | ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ MUNDO NUEVO

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΣΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΟΚΑΝΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ MUNDO NUEVO

Σήμερα το πρωί (21/1) 20 αναρχικοί/ες καταληψίες πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στα διοικητικά γραφεία του ΟΚΑΝΑ στην Αθήνα και τον Πρόεδρό του σε αλληλεγγύη στην κατάληψη Mundo Nuevo στην Θεσσαλονίκη. Η καταστολή της κατάληψης Mundo Nuevo, ενός κατειλημμένου αναρχικού κέντρου αγώνα, που μεθοδεύεται από το κράτος και την πολιτική διαχείριση του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρείται να εξωραϊστεί μέσα από την παραχώρηση του κτιρίου από τον Δήμο Θέρμης (που είναι ο ιδιοκτήτης) στον ΟΚΑΝΑ για την δημιουργία σχολείου δεύτερης ευκαιρίας για τοξικοεξαρτημένους.

Η σημερινή παρέμβαση των συντρόφων/ισσών στην Αθήνα ήταν μόνο μια πρώτη κινηματική αντίδραση που είχε στόχο να κάνει σαφές τόσο στον διορισμένο από την κυβέρνηση πρόερδο του ΟΚΑΝΑ Καφετζόπουλο, όσο και στα κατασταλτικά και κυβερνητικά επιτελεία ότι η Mundo Nuevo δεν είναι μόνη, δεν παραδίδεται, μάχεται!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΓΩΝΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

Αναρχικοί/ες καταληψίες

Ανακοίνωση της Mundo Nuevo σχετικά με την επικείμενη επίθεση εναντίον της

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για συμφωνία του Δήμου Θέρμης (του οποίου ιδιοκτησία είναι το κτήριο της Φιλίππου με Σιατίστης) με τον ΟΚΑΝΑ για παραχώρηση του κτηρίου. Μάλιστα υπάρχει άτυπο τελεσίγραφο ενάντια στην κατάληψη, την οποία απειλούν με επέμβαση των ΜΑΤ και άμεση εκκένωσή της μέσα στις επόμενες μέρες. Ότι δεν πέτυχε η Ελληνική Αστυνομία με τις μαζικές διώξεις το προηγούμενο φθινόπωρο με βάση τις οποίες έφερε 16 άτομα σε δίκη, τα οποία αθωώθηκαν, προσπαθούν να το πετύχουν τώρα με τη χρήση του ΟΚΑΝΑ ως πολιορκητικού κριού ενάντια στη Mundo Nuevo. Επιχειρούν μάλιστα να χρησιμοποιήσουν το προνοιακό προφίλ του Οργανισμού για να ευαισθητοποιήσουν δήθεν τον κόσμο σε μια ακόμη απόπειρα καταστολής των εστιών αγώνα και του αναρχικού κινήματος ειδικότερα. Ο ΟΚΑΝΑ είναι κρατικός οργανισμός με διορισμένη από την κυβέρνηση διοίκηση.

Τη διεύθυνση του οργανισμού αυτή τη στιγμή έχει ο Βαγγέλης Καφετζόπουλος, άμεσα συνδεδεμένος ασφαλώς με τον ΣΥΡΙΖΑ. Στη διοίκηση του ΟΚΑΝΑ για όποιον έχει αυταπάτες πρέπει να σημειώσουμε ότι συμμετέχουν αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας (αυτή τη στιγμή ο ταξίαρχος Γεώργιος Καστάνης) ενώ μεταξύ των υπόλοιπων μελών της διοίκησης φιγουράρει και το όνομα του Γεώργιου Πατούλη, του γνωστού Νεοδημοκράτη προέδρου της ΚΕΔΕ με τις ακροδεξιές «ευαισθησίες». Ενδεικτικά να αναφέρουμε επίσης ότι σε αυτό το καταπληκτικό αντάμωμα μπάτσων, συριζαίων και δεξιών με ακροδεξιές απόψεις θα πρέπει να συμπεριλάβουμε και τη γνωστή βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου, η οποία επίσης συμμετέχει στη διοίκηση του ΟΚΑΝΑ με την ιδιότητά της ως ψυχολόγος. Η κ. Κατριβάνου που «έχτισε» το πολιτικό της προφίλ πάνω στη διαχείριση των δικαιωμάτων, δεν διστάζει καθόλου, όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο, να στείλει το ευγενές σώμα των ΜΑΤ για να εκκενώσει βίαια την κατάληψη. Είναι παραπάνω από προφανές για εμάς ότι η επιλογή του κτηρίου για χρήση από τον ΟΚΑΝΑ μόνο τυχαία δεν είναι και στο μόνο που στοχεύει είναι στην εκκένωση ενός κτηρίου που τα τελευταία τρία χρόνια έχει λειτουργήσει ως κέντρο αγώνα με κοινωνική και πολιτική δράση ενάντια στο κράτος και τον καπιταλισμό.

Οφείλουμε να υπογραμμίσουμε για να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο σε σχέση με τις ευαισθησίες των θεσμών και του Δήμου Θέρμης συγκεκριμένα, όσο και προσωπικά του δημάρχου Θεόδωρου Παπαδόπουλου, ότι όταν παλιότερα το κτήριο λειτουργούσε ως ξενώνας προσφύγων, ο δήμαρχος δεν δίστασε να εκκενώσει το κτήριο και να πετάξει στο δρόμο τις οικογένειες που ζούσαν σε αυτό, μόλις εξαντλήθηκαν οι πόροι από τα προγράμματα χρηματοδότησης της γερμανικής ΜΚΟ που διαχειριζόταν το χώρο. Όπως δεν είναι καθόλου τυχαία η διαχείριση και η άμεση εμπλοκή της Ελληνικής Αστυνομίας στην ανάπτυξη του ναρκεμπορίου σε χώρους με αυξημένο χαρακτήρα αντικαθεστωτικής δράσης όπως είναι τα πανεπιστήμια και η πλατεία Εξαρχείων στην Αθήνα. Η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί άλλη μια βρώμικη επίθεση ενάντια στο κίνημα αντίστασης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που καταστέλλονται και διαλύονται χώροι αγώνα με διάφορα προσχήματα τα οποία εκτός των άλλων βέβαια δεν υλοποιούνται ποτέ. Είναι οι ίδιοι που εκκένωσαν την κατάληψη της Λεωφόρου Νίκης και του Ορφανοτροφείου στη Θεσσαλονίκη πετώντας στο δρόμο όσους είχαν βρει στέγη στα κτήρια με υποσχέσεις για «αξιοποίησή» τους. Δυο χρόνια μετά στο παλιό Ορφανοτροφείο δεν έχουν μαζευτεί ούτε τα μπάζα.

Κατανοώντας πλήρως την απόλυτη και πασίγνωστη υποκρισία όλων των θεσμικών φορέων απαντάμε: OYTE BHMA ΠΙΣΩ! Ήδη οι περιφρουρήσεις της κατάληψης έχουν λάβει καθημερινό χαρακτήρα υπεράσπισης του κτηρίου και δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται ποτέ να παραδώσουμε το κτήριο. Τα γνωστά καθάρματα του κράτους, οι μπάτσοι, οι «ευαίσθητοι» βουλευτές της κυβέρνησης που ψηφίζουν τα μνημόνια της καταλήστευσης με δυο χέρια και ταυτόχρονα συστοιχίζονται πλήρως με την ακροδεξιά κατασταλτική ατζέντα, ο Δήμος Θέρμης και ο ΟΚΑΝΑ θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη της βίαιης καταστολής των αγωνιστών που στέκονταν, στέκονται και θα συνεχίσουν να στέκονται απέναντί τους σε θέση μάχης.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΓΩΝΑ

ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

ΠΟΡΕΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 24 ΓΕΝΑΡΗ 18.00 ΜUNDO NUEVO [φιλίππου & σιατίστης]

Κατάληψη Mundo Nuevo 18.01.2019

[huge_it_gallery id=”21″]

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.