ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ MUNDO NUEVO! – Aνακοίνωση της κατάληψης ΛΚ37

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ MUNDO NUEVO!

Τις επόμενες μέρες επίκειται η βίαιη εκκένωση της αναρχικής κατάληψης Mundo Nuevo στη Θεσσαλονίκη, με βάση συμφωνία παραχώρησης του κτηρίου από το Δήμο Θέρμης –ιδιοκτήτη του κτηρίου- στον ΟΚΑΝΑ με σκοπό να μετατραπεί σε σχολείο δεύτερης ευκαιρίας για τοξικοεξαρτημένους. Να σημειώσουμε εδώ πως, πέρα από τον διορισμένο από την παρούσα κρατική διαχείριση πρόεδρο Ε. Καφετζόπουλο, στο Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ συμμετέχουν επίσης η Β. Κατριβάνου, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ο Γ. Πατούλης, δήμαρχος Αμαρουσίου, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛΑΣ. Η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία καθώς η κατάληψη βρίσκεται στο στόχαστρο της καταστολής εδώ και καιρό, όπως προδίδει η επιχείρηση ποινικοποίησης της με την παραπομπή 16 ατόμων σε δίκη με τις κατηγορίες της διατάραξης της οικιακής ειρήνης και κατάληψης δημοσίου κτηρίου κατ’ εξακολούθηση μετά από τυχαίες εξακριβώσεις του τμήματος Προστασίας Πολιτεύματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Η «αριστερή» πολιτική διαχείριση επιχειρεί να αποσπάσει νομιμοποίηση για τη σχεδιαζόμενη καταστολή του εγχειρήματος, προβάλλοντας την δήθεν κοινωφελή αξιοποίηση του κτηρίου, ενώ, παράλληλα, υποθάλπτει τη δράση των ναρκομαφιών, υποβαθμίζει τις υπάρχουσες δομές απεξάρτησης και σπρώχνει την πλειοψηφία των τοξικοεξαρτημένων ανθρώπων στο κοινωνικό περιθώριο. Εξάλλου, το πρόσχημα περί «αξιοποίησης», προσαρμοσμένο κάθε φορά στην περίσταση, έχει χρησιμοποιηθεί από την προηγούμενη και την παρούσα πολιτική διαχείριση, προκειμένου να αντλήσει την κοινωνική συναίνεση σε επιθέσεις σε καταλήψεις στο παρελθόν. Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις της Villa Amalias, της Villas Zωγράφου και της κατάληψης του Ορφανοτροφείου.

Ανεξάρτητα από τη ρητορική που χρησιμοποιεί το κράτος για να δικαιολογήσει το κάθε επιμέρους κατασταλτικό χτύπημα, και ανεξάρτητα από το διαφορετικό ιδιοκτησιακό καθεστώς και τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής που βρίσκονται οι χώροι που πλήττονται, αυτό που έχει να αντιμετωπίσει ο κόσμος του αγώνα είναι μια συνολική κατασταλτική εκστρατεία που έχει ξεκινήσει από καιρό και εντείνεται ενάντια στις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις και τους αυτοοργανωμένους χώρους αγώνα ως ορατά σημεία του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού κινήματος.

Σε μια περίοδο, όπου εντείνεται η συνολική επίθεση του κράτους και των αφεντικών απέναντι στην κοινωνία και κλιμακώνεται η προσπάθεια εκφασισμού και διάχυσης του κοινωνικού κανιβαλισμού, οξύνεται η καταστολή όλων όσοι δεν πειθαρχούν στα κελεύσματα για κοινωνική ειρήνευση και ταξική συνεργασία. Όλων όσοι εξακολουθούν να αγωνίζονται από τα κάτω, ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο και τους λακέδες τους κρατώντας ανοιχτό το δρόμο για την κοινωνική και ταξική αντεπίθεση. Τις κατασταλτικές επεμβάσεις του αστυνομικού στρατού κατοχής συνεπικουρούν οι επιθέσεις παρακρατικών φασιστικών συμμοριών, που ευθυγραμμίζονται με τις κρατικές στοχεύσεις. Ιδιαίτερα  μέσα στο κλίμα εθνικιστικής έξαρσης που διαμορφώνει η κρατική προπαγάνδα με αφορμή το μακεδονικό ζήτημα, οι φασιστικές και ναζιστικές γκρούπες βρίσκουν έδαφος να κινηθούν εναντίον των δομών του κινήματος και των αγωνιστών, με αποκορύφωμα τον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia, έναν χρόνο πριν.

Από το κατειλημμένο έδαφος της Λέλας Καραγιάννη 37, απέναντι στους κατασταλτικούς σχεδιασμούς του κράτους και κάθε επίδοξου λακέ του συστήματος, εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στη κατάληψη Mundo Nuevo. Θα υπερασπιστούμε με κάθε πρόσφορο μέσο τους κατειλημμένους και αυτοδιαχειριζόμενους χώρους αγώνα, μαζί με όλους όσοι αγωνίζονται από τα κάτω στην κατεύθυνση της οικοδόμησης μιας κοινωνίας ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας. Και θα νικήσουμε!

ΝΑ ΥΠΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΩΣ ΕΣΤΙΕΣ ΑΓΩΝΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

 

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ,

ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ, ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

 

Διαχειριστική συνέλευση της κατάληψης Λέλας Καραγιάννη 37

Αθήνα 20 Ιανουαρίου 2019

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.