Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!

Ο αυτοπεριορισμός μας στα σπίτια γίνεται λόγω κοινωνικής συνείδησης, δεδομένης της επιτακτικής ανάγκης ατομικής και συλλογικής αυτοπροστασίας απέναντι στην πανδημία, και για κανέναν άλλο λόγο.
Μένουμε στο σπίτι απέναντι στην πανδημία.
Μένουμε αλληλέγγυοι απέναντι στην πανδημία, το κράτος και το κεφάλαιο.
Όταν και όπου το επιτάσσουν λόγοι συνείδησης να βγούμε στο δρόμο, στον αγώνα για τη ζωή ενάντια στο θάνατο κι απέναντι στα μέτωπα της κοινωνικής και ταξικής πάλης που είναι ανοιχτά εν μέσω της πανδημίας, η απαγόρευση κυκλοφορίας και οι περιορισμοί της αγνοούνται, λαμβάνοντας όμως όλα τα αναγκαία μέτρα ατομικής και συλλογικής προφύλαξης απέναντι στην πανδημία.
Ανάμεσα σε αυτά που είναι άμεσα και επιτακτικά να γίνουν θα σταχυολογήσουμε τα εξής: Αλληλεγγύη στους πλέον αδύναμους, αποκλεισμένους, ευάλωτους κι εκτεθειμένους στην πανδημία συνανθρώπους μας.
Προάσπιση όλων των ταξικών και κοινωνικών συμφερόντων που σήμερα πλήττονται άμεσα από τις αντεργατικές και αντικοινωνικές πολιτικές του κράτους και του κεφάλαιου.
Να υποστηριχθεί με κάθε μέσον ο τομέας της δημόσιας υγείας με άμεσες προσλήψεις προσωπικού και την παροχή όλων των απαιτούμενων μέσων και πόρων.
Να επιταχθεί άμεσα ο τομέας της ιδιωτικής υγείας, με όλες τις υποδομές, το προσωπικό, τα υλικά και τα μέσα του για να ενισχυθεί στο μέγιστο δυνατό η δημόσια υγεία και να καλυφθούν όλες οι κοινωνικές ανάγκες απέναντι στην πανδημία χωρίς επιλογή ασθενών, εξαιρέσεις κι εγκατάλειψη στην τύχη τους..
Να υποστηριχθεί το άμεσο κλείσιμο και χωρίς απολύσεις όλων εκείνων των χώρων εργασίας που δεν σχετίζονται με την κάλυψη επιτακτικών αναγκών της κοινωνίας σε συνθήκες πανδημίας (όπως η υγεία, η διατροφή, η καθαριότητα, η τηλεπικοινωνία, η ύδρευση, η ηλεκτροδότηση κοκ).
Να υπάρξει προστασία της υγείας όσοι πρέπει να εργάζονται στους κρίσιμους τομείς καθώς και κάλυψη των άμεσων κι επιτακτικών αναγκών αξιοπρεπούς διαβίωσης των άνεργων, των άπορων, όσων απολύθηκαν και όσων αργούν αναγκαστικά λόγω της πανδημίας.
Να υποστηριχθούν τα δίκαια αιτήματα των κρατουμένων για αποσυμφόρηση των φυλακών ώστε να προστατευθεί το αγαθό της ζωής τους καθώς και ο απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από τα κλειστά στρατόπεδα συγκέντρωσης όπου συνωστίζονται σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης, με την επίταξη των άδειων ξενοδοχειακών μονάδων που χρειάζονται τώρα για τη προστασία τους από την πανδημία.
Κανένας απολυμένος, κανένας άστεγος, κανένας πεινασμένος, κανένας θυσιασμένος, κανένας εγκαταλελειμμένος μόνος στην πανδημία.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

υγ. Δεν έχουμε ανάγκη κανενός είδους επιβολής και δικτατορίας των “αρίστων”, κοινωνική συνείδηση και ανθρωπιά χρειαζόμαστε γα να νικήσουμε την αρρώστια.

 

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.