ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ASILO OCCUPATO

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ASILO OCCUPATO

Τα ξημερώματα της 7ης Φλεβάρη εκκενώθηκε βίαια ύστερα από αστυνομική εισβολή, η αναρχική κατάληψη Asilo Occupato στο Τορίνο, ένας κοινωνικός και πολιτικός χώρος που αποτελεί εδώ και 25 χρόνια σημείο αναφοράς για τους αγωνιζόμενους, συμμετέχοντας δυναμικά σε πλήθος κοινωνικών αγώνων όπως στις κινήσεις ενάντια στις εξώσεις και στις αναπλάσεις των παλιών εργατικών συνοικιών του Τορίνο, ενάντια στα κέντρα “επαναπροώθησης” μεταναστών, ενάντια στα τρένα υψηλής ταχύτητας (TAV).

Η επιχείρηση εκκένωσης κράτησε περίπου 30 ώρες, από την στιγμή που ειδικές κατασταλτικές δυνάμεις έφτασαν στην πόρτα του Asilo, χάρη στην αντίσταση των καταληψιών που αρνήθηκαν να βγουν και παρέμειναν στη στέγη του κτηρίου. Στο μεταξύ οργανώθηκαν συγκεντρώσεις αλληλέγγυων που προσπάθησαν να προσεγγίσουν την κατάληψη και ξέσπασαν συγκρούσεις με την αστυνομία που είχε αποκλείσει την περιοχή. Τελικά 6 σύντροφοι συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν κατηγορούμενοι για επιθέσεις ενάντια σε επιχειρήσεις και οργανισμούς διαχείρισης κέντρων κράτησης μεταναστών (CPR). Η δίωξή τους βασίζεται στο «αντιτρομοκρατικό» άρθρο 270 του ποινικού κώδικα περί «εγκληματικής οργάνωσης» που χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια για το χτύπημα και τη δίωξη αναρχικών στην Ιταλία.

Στις 9 Φλεβάρη πραγματοποιήθηκε πορεία αλληλεγγύης στην κατάληψη και ενάντια στην καταστολή στην οποία συμμετείχαν 2000 άνθρωποι. Η διαδήλωση κινήθηκε σε κεντρικούς δρόμους του Τορίνο και επιχείρησε να προσεγγίσει το κτίριο του Asilo με σκοπό να το επανακαταλάβει. Ξέσπασαν συγκρούσεις με την αστυνομία, 11 διαδηλωτές συνελήφθησαν και αρκετοί τραυματίστηκαν.

Η εκκένωση του Asilo και η δίωξη των συντρόφων με αναβαθμισμένες κατηγορίες γίνεται στο πλαίσιο μιας συνολικότερης κατασταλτικής εκστρατείας που στοχεύει στην εγκληματοποίηση του αναρχικού αγώνα και το χτύπημα των κοινωνικών κέντρων και καταλήψεων στην Ιταλία. Επιπλέον, στη σημερινή συγκυρία, αυτή η κατασταλτική επιχείρηση στοχεύει στην εξουδετέρωση κάθε φωνής και πράξης αντίστασης ενάντια στην φασιστική κρατική πολιτική για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, καθώς το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη ο αγώνας ενάντια στα κέντρα κράτησης μεταναστών.

Σε μια περίοδο όξυνσης της επίθεσης των κυρίαρχων απέναντι στην κοινωνία, ολοένα αυξάνεται η καταστολή των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων που ξεσπούν από τα κάτω, που δεν ελέγχονται και δεν αφομοιώνονται από το σύστημα. Οι καταλήψεις και οι αυτοδιαχειριζόμενοι κοινωνικοί και πολιτικοί χώροι, ως ορατά σημεία συσπείρωσης και σύνδεσης των αγωνιζόμενων, ως ζωντανό κομμάτι της διαρκούς και συνειδητής αντίστασης απέναντι στην επιβαλλόμενη κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα και ως εστίες διάχυσης των ανατρεπτικών προταγμάτων κοινωνικά, αποτελούν αγκάθι στα σχέδια του κράτους και των αφεντικών και γι’ αυτό βρίσκονται πάντοτε στο στόχαστρο της καταστολής.

Από το εδώ και 31 χρόνια κατειλημμένο έδαφος της Λέλας Καραγιάννη 37 εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συντρόφους και τις συντρόφισσες της κατάληψης Asilo Occupato. Ως αναρχικοί και καταληψίες, έχοντας βρεθεί πολλές φορές αντιμέτωποι με την επιθετικότητα της κρατικής και παρακρατικής καταστολής, γνωρίζουμε καλά πως όποιο κι αν είναι το πρόσωπο της εξουσίας, είτε πρόκειται για τη νεοφασιστική κυβέρνηση στην Ιταλία είτε για την «αριστερή» διαχείριση στην Ελλάδα, ο στόχος ήταν και παραμένει ένας: η εξουδετέρωση των αντιστάσεων και ο εκφοβισμός της κοινωνίας συνολικά, για την απρόσκοπτη επιβολή του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Απέναντι στους κοινούς μας εχθρούς και σε κάθε σημείο που εκδηλώνεται η καταστολή, να αντιτάξουμε την διεθνιστική αλληλεγγύη, τον κοινό μας αγώνα που θα ανατρέψει τον σάπιο κόσμο της εξουσίας και θα ανοίξει το δρόμο για την Κοινωνική Επανάσταση, για τη δημιουργία μιας κοινωνίας ισότητας και ελευθερίας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ASILO OCCUPATO

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΟΙ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΑΝΤΙΘΕΣΜΙΚΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!

 

Σύντροφοι και συντρόφισσες από το κατειλημμένο έδαφος της Λέλας Καραγιάννη 37

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.