Αλληλεγγύη στους συντρόφους/ισσες που διώκονται για την ανοικοδόμηση της κατάληψης Libertatia

Στις 29 Μαρτίου του 2024 δικάζονται 12 σύντροφοι/ισσες για την ανοικοδόμηση της κατάληψης Libertatia στη Θεσσαλονική μετά την τρίτη αστυνομική εισβολή στο κτίριο στις 23/8/2020. Πιο συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της επισκευής της σκεπής στο πλαίσιο των εργασιών ανοικοδόμησης του κτιρίου, που είχε καταστραφεί από εμπρηστική επίθεση φασιστών κατά τη διάρκεια του εθνικιστικού συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία το 2018, οι μπάτσοι σπάσανε το λουκέτο της πόρτας, εισέβαλαν στην κατάληψη και συνέλαβαν δώδεκα άτομα που βρίσκονταν μέσα στον χώρο. Στη συνέχεια φέρανε φορτηγό για να αρπάξουν εκ νέου εργαλεία και υλικά απολύτως απαραίτητα για την ανακατασκευή της σκεπής, όπως είχαν κάνει και ένα μήνα πριν όταν η αστυνομία είχε εισβάλει στον χώρο της κατάληψης μαζί με υπαλλήλους της εφορίας νεοτέρων μνημείων, αφαιρώντας μεγάλο κομμάτι του εξοπλισμού της ανοικοδόμησης. Οι συλληφθέντες/είσες σύντροφοι/ισσες διώκονται για παράνομη παρέμβαση – φθορά σε μνημείο και απείθεια.
Το συγκεκριμένο χτύπημα στην ανοικοδόμηση ήταν το τρίτο στη σειρά σε διάστημα λιγότερο του ενός χρόνου. Οι συνεχόμενες κρατικές επιθέσεις δείχνουν αφενός την ολοένα αυξανόμενη στοχοποίηση των δομών αγώνα κι αφετέρου τη διαχρονική συνεργασία μεταξύ κρατικών αρχών και παρακρατικών-φασιστικών ομάδων εναντίον των αγωνιστών και του ευρύτερου κινήματος. Η επίθεση στην κατάληψη Libertatia με τις συνεχείς αστυνομικές εισβολές και διώξεις εντάσσεται στο πλαίσιο της διακηρυγμένης κατασταλτικής εκστρατείας του κράτους απέναντι στους κατειλημμένους χώρους αγώνα. Η καταστολή των καταλήψεων αποτελεί πάγιο και διακηρυγμένο στόχο του κράτους και ανήκει στη στρατηγική της αντιεξέγερσης, ειδικά μετά τον Δεκέμβρη του ’08, στην απόπειρά του να ξεριζώσει τις εστίες του αυτοοργανωμένου συλλογικού αγώνα. Το χτύπημα των ευρύτερων κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων, που ξεσπούν από τη βάση, όπως και η στοχοποίηση των καταλήψεων αποσκοπούν στην τρομοκράτηση και την πειθάρχηση των πληβειακών στρωμάτων της κοινωνίας, για την απρόσκοπτη επέλαση της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας.
Η υπεράσπιση των διωκόμενων συντρόφων/ισσών για την ανοικοδόμηση της επί 16 χρόνια κατάληψης Libertatia όσο και αυτή καθ’ αυτή η ανοικοδόμηση ήταν και είναι υπόθεση όλου του αντιφασιστικού, αναρχικού κι επαναστατικού κινήματος, όλου του κόσμου του αγώνα. Είναι υπόθεση της συνολικής υπεράσπισης των καταλήψεων, καθώς η διαδικασία της ανοικοδόμησης από την πρώτη στιγμή της έστειλε ηχηρό μήνυμα απέναντι στην κρατική καταστολή και τη φασιστική βία και εδραίωσε έναν πολύ δυνατό συμβολισμό μέσα σε μια γενικευμένη κατασταλτική συνθήκη.
Απο το κατειλημμένο έδαφος της Λέλας Καραγιάννη 37 στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης στους/ις διωκόμενους συντρόφους/ισσες, που δικάζονται στις 29 Μάρτη 2024. Μπροστά στην κρατική επιθετικότητα, δεν παραδινόμαστε, μαχόμαστε. Με όπλο μας την αλληλεγγύη, θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την οργάνωση της κοινωνικής και ταξικής αντεπίθεσης, για τη δημιουργία ενός κόσμου ισότητας και ελευθερίας.


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΤΟ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
NO PASARAN!

Ανοιχτή Συνέλευση της Κατάληψης Λέλας Καραγιάννη 37

Ετικέτες , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.