[Αθήνα] Αντιφασιστική-αντικρατική-αντικαπιταλιστική διαδήλωση

 

9 χρόνια από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν

Στις 17 Γενάρη του 2013 δολοφονείται ο μετανάστης εργάτης Σαχζάτ Λουκμάν από τους νεοναζί Χ. Στεργιόπουλο και Δ. Λιακόπουλο, στην Τριών Ιεραρχών στα Άνω Πετράλωνα. Η δολοφονία του, καθώς και η δολοφονία του αντιφασίστα Π. Φύσσα τον Σεπτέμβρη του ίδιου έτους από παρακρατικό τάγμα της Χ.Α., αποτελούν το αιματηρό αποκορύφωμα, εκείνης της περιόδου, της παρακρατικής δράσης των φασιστών, των δεκάδων νεοναζιστικών επιθέσεων σε βάρος αναρχικών και αριστερών αγωνιστών, συνδικαλιστών, προσφύγων και μεταναστών, αλλά και ενός πλήθους δολοφονικών επιθέσεων σε καταλήψεις και αυτοοργανωμένους χώρους αγώνα.

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

Σήμερα, βρισκόμαστε σε ένα περιβάλλον, όπου η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία βιώνει τις συνέπειες της εγκληματικής κρατικής διαχείρισης της πανδημίας. Οι νεκροί από την ασθένεια Covid-19 ξεπερνούν τους 21.000 και χιλιάδες νοσούν, το δημόσιο σύστημα Υγείας είναι υπό κατάρρευση, ενώ όλο και μεγαλύτερα κοινωνικά κομμάτια, οι φτωχοί, οι άνεργοι, οι πρόσφυγες, οι μετανάστες, οι φυλακισμένοι, βρίσκονται αποκλεισμένα από την πρόσβαση στα στοιχειώδη κοινωνικά αγαθά και οι εργαζόμενοι ασφυκτιούν κάτω από την εργοδοτική πίεση και τρομοκρατία απασχολούμενοι μέσα σε επισφαλείς συνθήκες. Παράλληλα η κρατική καταστολή οξύνεται προκειμένου να καταπνίξει την όποια έκφραση της διογκούμενης κοινωνικής δυσαρέσκειας και οι παρακρατικές συμμορίες, ως η χρήσιμη αντεπαναστατική εφεδρεία του κράτους και αναπόσπαστο εργαλείο της ευρύτερης αντιεξεγερτικής πολιτικής, επανεμφανίζονται στο δημόσιο πεδίο.

Ένα πεδίο που επιχειρείται να διαμορφωθεί από τους κυρίαρχους μέσω της συστηματικής διάχυσης της μισαλλοδοξίας, της καλλιέργειας του ανορθολογισμού και της προώθησης της εξατομίκευσης, που στοχεύουν στη διάλυση κάθε κοινωνικού, ταξικού και συλλογικού δεσμού και την συντηρητικοποίηση μέρους της κοινωνικής βάσης, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα το βάθεμα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και να εδραιωθεί η κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα. Μέσα σε αυτό βρήκαν έδαφος να δράσουν οι φασιστικές γκρούπες, ήδη από τα συλλαλητήρια για το “Μακεδονικό”, όπως καταδεικνύουν οι δεκάδες νεοναζιστικές επιθέσεις από τις αρχές του φθινοπώρου σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα απέναντι σε φοιτητές, σε μέλη αριστερών και συνδικαλιστικών οργανώσεων, σε αντιφασίστες και σε μετανάστες. Γιατί είναι ο ανορθολογισμός του ίδιου του συστήματος που διαμόρφωσε το έδαφος να αναπτυχθούν οι συνωμοσιολογικές αφηγήσεις και πλάι σε αυτές να αναγεννηθούν οι νεοναζιστικοί χαιρετισμοί και τα ακροδεξιά παραληρήματα, με αποτέλεσμα ο φασιστικός εσμός (νεοναζί, παραστρατιωτικές, εθνικιστικές, παραθρησκευτικές οργανώσεις) να εμφανιστεί εκ νέου την περίοδο της πανδημίας επιχειρώντας να συγχύσει και να αντικαταστήσει την αντίσταση με την αντίδραση.

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Απέναντι στον παραλογισμό της εξουσίας, απέναντι στον παρακρατικό μηχανισμό και τα νεοναζιστικά τάγματα εφόδου, απέναντι στον ανορθολογισμό και τις αντιδραστικές δυνάμεις, να πάρουμε θέση μάχης! Στους δρόμους, στις γειτονιές, στα σχολεία, τις σχολές να αντιτάξουμε ενάντια στον σάπιο κόσμο της εξουσίας τη συλλογικοποίηση, την κοινωνική αυτοοργάνωση, την ταξική αλληλεγγύη, τη μαχητική αντίσταση και τον συνολικό αγώνα για την ανατροπή του κρατικού-καπιταλιστικού συστήματος που γεννά και θρέφει τον φασισμό, για την οικοδόμηση ενός κόσμου που θα είναι ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΑΝΑΧΩΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

Σάββατο 15 Γενάρη, πλ. Μερκούρη, Άνω Πετράλωνα, 12μ.

*τηρώντας όλα τα μέτρα συλλογικής και ατομικής αυτοπροστασίας

Aναρχικό/αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια | Kατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37 | Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Pasamontaña | Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.