AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

 

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Το Σάββατο 14/9/19, πραγματοποιήθηκε η πολυπληθής διαδήλωση Νο Pasaran! (ενάντια στην αστυνομική κατοχή και τις ναρκομαφίες στα Εξάρχεια, το πογκρόμ των προσφύγων και τον εκτοπισμό τους από τη γειτονιά, την καταστολή των καταλήψεων και των κοινωνικών-ταξικών αγώνων ευρύτερα), μια ηχηρή και αποστομωτική απάντηση πολλών χιλιάδων αγωνιζόμενων στην κρατική κατασταλτική εκστρατεία και τους προπαγανδιστές συνοδοιπόρους της στα ΜΜΕ που προωθούν την κοινωνική απομόνωση, την περιθωριοποίηση και την εγκληματοποίηση όσων αντιστέκονται στους κατασταλτικούς-αντικοινωνικούς σχεδιασμούς του κράτους.

Το κράτος αμέσως μετά τη μεγάλη διαδήλωση εξαπέλυσε ως ανταπάντηση μια λυσσαλέα επίθεση των ΜΑΤ στους δρόμους των Εξαρχείων πνίγοντάς τους μέσα στα χημικά αέρια και χτυπώντας βάναυσα πλήθος ανθρώπων που είτε είχαν συμμετάσχει προηγουμένως στην πορεία είτε απλά ήταν διερχόμενοι από τη περιοχή. Ανάμεσα στους ανθρώπους που προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ από αυτή την επέλαση των ΜΑΤ, 4 νεολαίοι (ο ένας από αυτούς ανήλικος) βρέθηκαν με το έτσι θέλω κατηγορούμενοι από τους σκευωρούς της κρατικής ασφάλειας με βάση ανυπόστατες κατηγορίες.

Η μετατροπή της τυχαίας προσαγωγής τους σε σύλληψη με κατασκευασμένες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, αποτελεί μια εξόφθαλμη δίωξη πολιτικής σκοπιμότητας για τον εκφοβισμό των αγωνιζόμενων ανθρώπων και την αναχαίτιση του κύματος κοινωνικής-ταξικής αλληλεγγύης που κατέκλυσε τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας στις 14 Σεπτέμβρη. Ματαιοπονούν. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω …

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!

NO PASARAN!

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 4 συλληφθέντες νεολαίους που θα περάσουν από ανακριτή την Τετάρτη 18/9/19 στις 10 πμ. στα Δικαστήρια Ευελπίδων (κτίριο 9).

Αναρχικό Στέκι «Αντίπνοια» (Πετράλωνα) – Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37 (Κυψέλη)

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.