Συνέχιση της συζήτησης για την οργάνωση της περιφρούρησης & υπεράσπισης της κατάληψης Λέλας Καραγιάννη 37

 

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ!

Η προαναγγελία μιας ευρείας κατασταλτικής επιχείρησης ενάντια στο αναρχικό κίνημα, στους χώρους αγώνα, και γενικότερα ενάντια στις δομές και τους αγωνιστές που αντιστέκονται στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα, είναι η αιχμή του δόρατος της επίθεσης στα πληβειακά στρώματα. Οι εκλογές της 7ης Ιουλίου σηματοδοτούν τη συνέχεια της επιβολής ασφυκτικών συνθηκών διαβίωσης για τους εργαζόμενους και ανέργους, του εγκλεισμού προσφύγων και μεταναστών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και των θανάτων στα σύνορα, την επίταση της λεηλασίας του κοινωνικού πλούτου και του φυσικού κόσμου, την επιχείρηση εδραίωσης του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, πατάει πάνω στην επιχείρηση απονεύρωσης των κοινωνικών και ταξικών αγώνων και στα δεκάδες κατασταλτικά χτυπήματα σε καταλήψεις κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Σύριζα. Η διακηρυγμένη κατασταλτική στρατηγική της νέας διακυβέρνησης αποσκοπεί στο σαρωτικό χτύπημα των πολιτικών, κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων.

Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, έχουν δημοσιοποιηθεί οι προθέσεις του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για το αμέσως επόμενο διάστημα, με την εισβολή ενός στρατού κατοχής στα Εξάρχεια, το χτύπημα αυτοοργανωμένων χώρων αγώνα σε όλη την επικράτεια, την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Σκοπός τους είναι η επιβολή ενός καθεστώτος όπου η φτώχεια και η υποταγή θα αποτελούν αδιαμφισβήτητες συνθήκες ζωής για όλους μας.

Η διακοπή της ηλεκτροδότησης στη στεγαστική κατάληψη προσφύγων «Νοταρά» και η απόπειρα διακοπής του ρεύματος στην επίσης προσφυγική κατάληψη «Όνειρο» στα Εξάρχεια, η διαρκής προπαγάνδα μέσω των ΜΜΕ ενάντια στους χώρους αγώνα, η εισβολή, εκκένωση και κατεδάφιση της κατάληψης Brooklyn στα Γιάννενα, είναι η αρχή μίας γενικευμένης κατασταλτικής επιχείρησης. Μέρος του ίδιου σχεδίου για ένα ειδικό καθεστώς «εξαίρεσης» απέναντι σε όσους αγωνίζονται και, ειδικότερα, απέναντι στους αναρχικούς, αποτελεί και η προφυλάκιση του αναρχικού Χριστόφορου Κορτέση με την υπερδιόγκωση του κατηγορητηρίου για μία ασήμαντη υπόθεση μικροκλοπής σε πολυκατάστημα. Απέναντι στην κατασταλτική εκστρατεία που έχει ως απώτερο στόχο να θέσει σε ομηρία χιλιάδες ανθρώπους, προκειμένου να ενσταλάξει κοινωνικά τον φόβο, θα αντιπαρατάξουμε την αλληλεγγύη και την αποφασιστικότητα του αγώνα, τη μαχητική υπεράσπιση των κοινωνικών, ταξικών και πολιτικών κοινοτήτων και ορμητηρίων που αποτελούν το σημαντικότερο ανάχωμα στην επέλαση του σύγχρονου ολοκληρωτισμού.

Από το κατειλημμένο έδαφος της Λέλας Καραγιάννη 37, όντας στο στόχαστρο των κρατικών σχεδιασμών και έχοντας αντιμετωπίσει στο παρελθόν αρκετές φορές αντίστοιχες επιθέσεις και μεθοδεύσεις, δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας σε κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια, σε κάθε χώρο αγώνα που απειλείται. Ως κομμάτι των κοινωνικών και ταξικών αγώνων, ως αναρχική κατάληψη, η πάγια στοχοποίηση μας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τέσσερις εισβολές και απόπειρες εκκένωσης.

Οργανωνόμαστε για να περιφρουρήσουμε το έδαφος μας, που για 31 χρόνια αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του κόσμου της αντίστασης και του αναρχικού αγώνα. Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις του κινήματος που θα ανακόψουν και αυτή την κρατική επίθεση.

Να αναζωπυρώσουμε τις αντιστάσεις, να δυναμώσουμε κάθε μέτωπο μάχης απέναντι στο κράτος και τον καπιταλισμό. Για την Κοινωνική Επανάσταση, την Αναρχία και τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό!

Από τις καταλήψεις και τις απεργιακές φρουρές, τις παρεμβάσεις στα Εξάρχεια ενάντια σε κράτος και ναρκομαφίες, τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις, έως τη γενικευμένη κοινωνική και ταξική αντεπίθεση ενάντια στο καθεστώς έκτακτης ανάγκης

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ ΤΗΣ BROOKLYN ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΚΟΡΤΕΣΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ & ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝΝ ΟΤΑΡΑ 26» ΚΑΙ «ΟΝΕΙΡΟ»

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

Κάλεσμα σε συντρόφους/ισσες και φίλους/ες σε συζήτηση για την οργάνωση της περιφρούρησης και υπεράσπισης της κατάληψης

Κυριακή 28 Ιούλη, 19.00

Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.