Γιορτή αυτοοργάνωσης, αντίστασης και αλληλεγγύης στο Πάρκο Κύπρου και Πατησίων με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων συλλογικού αγώνα

[huge_it_gallery id=”23″]

 

Γιορτή αυτοοργάνωσης, αντίστασης και αλληλεγγύης στο Πάρκο Κύπρου και Πατησίων με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων συλλογικού αγώνα

Την Κυριακή 3 Φλεβάρη πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων συλλογικού αγώνα, μετά από το πρωινό εκείνο της 26ης Γενάρη 2009, όταν οι μπουλντόζες του Δήμου Αθηναίων εισέβαλαν στο πάρκο, έκοψαν 45 δέντρα, μεταξύ των οποίων 12 αιωνόβια και το ισοπέδωσαν, με σκοπό να το παραδώσουν σε ιδιωτική εταιρεία και να μετατραπεί σε πάρκινγκ. Τα μέλη της συνέλευσης, δεκάδες κάτοικοι της περιοχής και αγωνιζόμενοι από άλλες γειτονιές της Αθήνας, αλληλέγγυοι και φίλοι, ντόπιοι και μετανάστες, άνθρωποι όλων των ηλικιών, μαζευτήκαμε και γιορτάσαμε όλα αυτά τα χρόνια συλλογικής ζωής και επίμονου αγώνα για την αποτροπή της τσιμεντοποίησης και εμπορευματοποίησής του και για την αναδημιουργία του, κόντρα στις προσπάθειες του δήμου να κάμψει την αντίσταση, ακόμα και με τη διακοπή της υδροδότησης και την επιβολή δυόμιση ετών ξηρασίας.

Σε ένα πάρκο ηλιόλουστο, αναγεννημένο, καταπράσινο και προσβάσιμο σε όλους, έγιναν συλλογικές εργασίες φροντίδας των δέντρων, φυτέψαμε νέα και επισκευάσαμε την παιδική χαρά, ενώ οι μικροί μας φίλοι φυτέψανε λουλούδια και φυτά σε αυτοσχέδια πολύχρωμα γλαστράκια. Παράλληλα κρεμάστηκαν πανό, ενώ γινόταν παρέμβαση με μικροφωνική, μοίρασμα κειμένων και έκθεση φωτογραφίας από δράσεις της συνέλευσης. Έπειτα, μικροί και μεγάλοι παρακολουθήσαμε το θέαμα κλόουν με τίτλο “Il Barbiere” από την ομάδα ΟΥΠΣ! Το κουκλοθέατρο και διασκεδάσαμε στους ρυθμούς των αφροβραζιλιάνικων κρουστών από την μπάντα του Quilombo. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τη συλλογική κουζίνα και κατέδειξαν για μια ακόμη φορά την ομορφιά και τη δύναμη της συλλογικής δραστηριοποίησης και επανοικειοποίησης του δημόσιου χώρου, επιβεβαιώνοντας ότι η αντίσταση δεν ξεριζώνεται.

Από την πλευρά μας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την ομάδα ΟΥΠΣ! Το κουκλοθέατρο και την μπάντα του Quilombo που ανταποκρίθηκαν και πλαισίωσαν το κάλεσμά μας. Τα μέλη της συνέλευσης του πάρκου Ναυαρίνου που συμμετείχαν, όπως κάθε χρόνο, στις εκδηλώσεις μας. Και βέβαια όλους όσοι μας στήριξαν με την παρουσία τους και τη σημαντική συνεισφορά τους.

Δέκα χρόνια μετά, συνεχίζουμε να κρατάμε ζωντανή τη φλόγα της αντίστασης που διέσωσε το πάρκο από τα καταστροφικά και αντικοινωνικά σχέδια του Δήμου Αθηναίων και του κράτους. Καθώς και τα πρόσωπα όλων εκείνων, τους οποίους συναντήσαμε και σταθήκαμε πλάι πλάι, στις δύσκολες αλλά και τις νικηφόρες στιγμές του κοινωνικού – ταξικού αγώνα. Απέναντι στη συνολική επίθεση που δεχόμαστε, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε όχι μόνο για τη διατήρηση του πάρκου ως ανοιχτού, δημόσιου, πράσινου χώρου για όλους και εστίας συλλογικοποίησης και πάλης, αλλά και ευρύτερα ως κομμάτι του πολύμορφου ψηφιδωτού των αυτοοργανωμένων κοινωνικών – ταξικών αντιστάσεων, ενάντια στη φτώχεια, την εκμετάλλευση, την καταπίεση, τον φόβο, τον πόλεμο, τον εθνικισμό, τον φασισμό και το σύστημα που τα γεννά και τα θρέφει. Για τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας! Για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας!

Σε αυτή την κατεύθυνση, στεκόμαστε στο πλάι της κατάληψης Mundo Nuevo στη Θεσσαλονίκη, απέναντι στη σχεδιαζόμενη καταστολή της και καλούμε:

Πέμπτη 7 Φλεβάρη

Συγκέντρωση – Μικροφωνική

Σταθμός ΗΣΑΠ “Θησείο”, 5:30 μ.μ.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΓΩΝΑ

ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ – ΤΑΞΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ

ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ!

Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης / Πατησίων

http://sakakp.blogspot.com/

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.