ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ LIBERTATIA

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ LIBERTATIA

Την Τετάρτη 25/4 μεικτό κλιμάκιο του υπουργείου πολιτισμού μαζί με τον φερόμενο ως ιδιοκτήτη του κτηρίου στο οποίο στεγάζεται η κατάληψη Libertatia στη Θεσσαλονίκη επιχείρησε να εισέλθει στο χώρο της κατάληψης, απαιτώντας να ελέγξει το κτήριο, το οποίο στις 21 Γενάρη είχε δεχτεί εμπρηστική επίθεση από φασιστικές συμμορίες που συνοδεύονταν από την αστυνομία. Με δεδομένο ότι το κτήριο έχει τον χαρακτηρισμό του διατηρητέου, πράγμα που αποτρέπει την κατεδάφισή του και την κερδοσκοπική εκμετάλλευση της συγκεκριμένης έκτασης, είναι φανερό ότι οι όποιες προσπάθειες του υπουργείου για τον αποχαρακτηρισμό του αποτελούν προάγγελο της καταστολής. Οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες της περιφρούρησης έκαναν ξεκάθαρο στους εκπροσώπους του υπουργείου ότι απέναντι σε κάθε κρατική και παρακρατική μεθόδευση η κατάληψη θα μείνει και εκείνοι αποχώρησαν με απειλές για εισαγγελική παρέμβαση και αστυνομική επιχείρηση.

Η φωτιά που έκαψε το κτήριο είχε προκληθεί από τους φασίστες κατά τη διάρκεια του εθνικιστικού συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη, ενώ την ίδια μέρα επιτέθηκαν στο ΕΚΧ Σχολείο και επιχείρησαν να προσεγγίσουν την αντιφασιστική, αντιεθνικιστική συγκέντρωση στην Καμάρα. Επίσης –και μέσα σε αυτό το κλίμα– κατασταλτική επίθεση δέχτηκε και η μαζική διαδήλωση αλληλεγγύης στη Libertatia την επόμενη ημέρα από αστυνομικές δυνάμεις με αποτέλεσμα την σύλληψη 5 συντρόφων/ισσών.

Σήμερα το κράτος και οι πολιτικοί του διαχειριστές, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, επιχειρούν να εκμεταλλευτούν τον εμπρησμό της κατάληψης από τις παρακρατικές συμμορίες με στόχο την οριστική καταστολή του εγχειρήματος και το χτύπημα του αγώνα συνολικά. Η Libertatia όμως παρά τις υλικές ζημιές συνεχίζει να μάχεται, ενώ έχει ξεκινήσει καμπάνια και εργασίες για την ανοικοδόμηση του κτηρίου.

Οι κατασταλτικοί σχεδιασμοί έρχονται ως συνέχεια των φασιστικών επιθέσεων, στοχεύοντας έναν χώρο που αφενός βρίσκεται σε αγωνιστική κίνηση και αφετέρου είναι εμβληματικής σημασίας για την αντιφασιστική διάσταση του αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση.

Η κατάληψη Libertatia ανήκει στον κόσμο του αγώνα και η δυναμική της υπεράσπιση είναι υπόθεση όλων μας. Καμία κρατική και παρακρατική επίθεση εναντίον των δομών του αναρχικού και αντιεξουσιαστικού αγώνα δεν θα μείνει αναπάντητη.

 

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

 

Σύντροφοι/ισσες από το  κατειλημμενό  έδαφος της Λέλας Καραγιάννη 37

Αθήνα, 26/4/2018

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.