ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΡΟΔΑ ΑΝΘΙΖΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ! ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ROSA NERA ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ | ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΛΚ37

ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΡΟΔΑ ΑΝΘΙΖΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ROSA NERA

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Το τελευταίο διάστημα, η κατασταλτική εκστρατεία του κράτους απέναντι στους κατειλημμένους χώρους αγώνα συνεχίζεται με ιδιαίτερη σφοδρότητα. Μερικές μέρες μετά την εκκένωση της κατάληψης Terra Incognita, την εισβολή στην κατάληψη Libertatia και τη σύλληψη 12 συντρόφων και συντροφισσών στην Θεσσαλονίκη, τα ξημερώματα του Σαββάτου, 5/9, κατασταλτικές δυνάμεις εισβάλουν και εκκενώνουν την κατάληψη Rosa Nera στα Χανιά, προσάγοντας 16 άτομα στα οποία αποδίδονται δύο κατηγορίες (διατάραξη κοινής ειρήνης και φθορά ιστορικού κτιρίου). Η επιχείρηση συνοδεύτηκε από τη βίαιη απώθηση πλήθους αλληλέγγυων που συγκεντρώθηκαν στο σημείο και επιχείρησαν να αποτρέψουν τα συνεργεία να προχωρήσουν στο σφράγισμα του κτιρίου. Η κατασταλτική αυτή κίνηση που αποτελούσε δέσμευση της κυβέρνησης της ΝΔ, είναι επί της ουσίας η υλοποίηση του σχεδιασμού περί «αξιοποίησης» του κτιρίου, ιδιοκτησίας του Πολυτεχνείου Κρήτης, μέσω της παραχώρησής του στην κατασκευαστική εταιρεία Belvedere και την μετατροπή του σε ξενοδοχειακή μονάδα, με πρωτεργάτη τον πρώην πρύτανη του συγκεκριμένου πανεπιστημίου και νυν υφυπουργό Παιδείας, Διγαλάκη.

Η εκκένωση της κατάληψης Rosa Nera, ενός χώρου που επί 16 χρόνια έχει αποτελέσει σημείο αναφοράς του αντιεξουσιαστικού κινήματος και των κοινωνικών αγώνων στην πόλη των Χανίων, καθιστά σαφές πως η κατασταλτική εκστρατεία που κηρύχθηκε από το κράτος ένα χρόνο πριν και θέτει στο στόχαστρο τις καταλήψεις, κάθε σημείο που λειτουργεί ως εστία συσπείρωσης και οργάνωσης του κοινωνικού και ταξικού αγώνα δεν αναδιπλώνεται. Αντίθετα, οι κατασταλτικές μεθοδεύσεις του κράτους απέναντι στις καταλήψεις και στο σύνολο του κόσμου του αγώνα και κάθε έκφρασή του στον δρόμο μέσω της πρόσφατης ψήφισης του νόμου απαγόρευσης των διαδηλώσεων και συγκεντρώσεων, την συνεχιζόμενη αστυνομική κατοχή των Εξαρχείων, την ίδια στιγμή που οι μαφίες δρουν ανενόχλητες στην περιοχή με αποκορύφωμα την πρόσφατη επίθεση με πυροβολισμούς στην κατάληψη Κ* Βοξ, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Μέσα σε συνθήκες υγειονομικής και συστημικής κρίσης το καθεστώς επιχειρεί μια συνολική επίθεση απέναντι σε εκείνες τις δυνάμεις που μπορούν να ορθώσουν αναχώματα στην ολοκληρωτική επιβολή της κρατικής και καπιταλιστικής δυστοπίας και την λεηλασία της κοινωνίας και της φύσης.

Η μαχητική και συλλογική απάντηση που δόθηκε από τους συντρόφους και τις συντρόφισσες, απέναντι στην εκκένωση της Rosa Nera από τις δυνάμεις καταστολής -με τις δράσεις αλληλεγγύης και τις ιδιαίτερα μαζικές πορείες χιλιάδων διαδηλωτών στους δρόμους των Χανίων-, με τη συνέχιση της ανοικοδόμησης της κατάληψης Libertatia απέναντι στην επιχείρηση αναστολής της αποτελούν ζωντανά παραδείγματα του πως μπορούν να υψωθούν φραγμοί στην κρατική επιθετικότητα. Καταδεικνύουν πως απαιτείται η άμεση κινητοποίηση όλων των κοινωνικών και ταξικών δυνάμεων και του αναρχικού κινήματος για την στήριξη των συντρόφων και των συντροφισσών και των εγχειρημάτων που έχουν δεχτεί την καταστολή, για την ανυποχώρητη υπεράσπιση όλων των καταλήψεων που θα βρεθούν την αμέσως επόμενη περίοδο στο στόχαστρο της καταστολής.

Από την κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συντρόφους και τις συντρόφισσες της κατάληψης Rosa Nera και σε όλες τις καταλήψεις, τους αυτοοργανωμένους χώρους αγώνα και τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις. Μπροστά στην κρατική επιθετικότητα, δεν παραδινόμαστε, μαχόμαστε. Με όπλο μας την αλληλεγγύη, θα συνεχίζουμε τον αγώνα για την οργάνωση της κοινωνικής και ταξικής αντεπίθεσης, για τη δημιουργία ενός κόσμου ισότητας και ελευθερίας.

ΑΜΕΣΗ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ

Η ROSA NERA ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

iNO PASARAN!

Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37

 

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.