Μπροστά στην κρατική καταστολή, Καμία παράδοση – Καμία ανακωχή | Κάτω τα χέρια από την κατάληψη Libertatia

Πανό που αναρτήθηκε στην Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37 σε αλληλεγγύη με την κατάληψη Libertatia, μετά την εισβολή αστυνομικών δυνάμεων και την απόπειρα εκκένωσής της.

Μπροστά στην κρατική καταστολή – Καμία παράδοση – Καμία ανακωχή

Κάτω τα χέρια από την κατάληψη Libertatia

Στις 23/8, στις 10:30 το πρωί, αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στον χώρο της κατάληψης Libertatia, σπάζοντας το λουκέτο της κεντρικής εισόδου, την ώρα που 12 σύντροφοι και συντρόφισσες πραγματοποιούσαν εργασίες αποκατάστασης του κτιρίου. Οι σύντροφοι παρέμειναν στη στέγη του κτιρίου φωνάζοντας συνθήματα παρά τις προσπάθειες των μπάτσων να τους προσεγγίσουν. Εν τέλει, συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στο ΑΤ Τούμπας, όπου τελικά τους αποδόθηκαν τρεις πλημμεληματικές κατηγορίες (φθορά σε μνημείο, για παράνομη δόμηση και απείθεια), ενώ αφαιρέθηκε εξοπλισμός και εργαλεία που χρησιμοποιούνταν στις εργασίες ανοικοδόμησης. Άμεσα καλέστηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης και έπειτα από την απομάκρυνση των μπάτσων, δεκάδες σύντροφοι ανακατέλαβαν το κτίριο.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση έρχεται μόλις ένα μήνα μετά από προηγούμενη εισβολή δυνάμεων καταστολής στον συγκεκριμένο χώρο, όπου είχε και πάλι παρθεί εξοπλισμός, και λίγες μέρες μετά την εκκένωση της κατάληψης Terra Incognita. Δεν αποτελεί παρά συνέχεια της κατασταλτικής εκστρατείας που βρίσκεται σε εξέλιξη τον τελευταίο χρόνο ενάντια στις κατειλημμένες εστίες του αγώνα και τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις, με απώτερο σκοπό την άνευ όρων υποταγή του κοινωνικού σώματος στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα που οξύνεται περαιτέρω μέσα σε συνθήκες πανδημίας και συστημικής κρίσης.

Ειδικότερα, οι συνεχείς κατασταλτικές επιθέσεις των κρατικών μηχανισμών στην κατάληψη Libertatia έχουν ως σκοπό να κάμψουν υλικά και ηθικά τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που επέλεξαν, παρά τις δυσκολίες, να σηκώσουν το βάρος της ανοικοδόμησής της, έπειτα από τον εμπρησμό της από παρακρατικούς φασίστες κατά τη διάρκεια των εθνικιστικών συλλαλητηρίων τις 21 Γενάρη του 2018, καταδεικνύοντας πόσα μπορούμε να επιτύχουμε με όπλα μας την αυτοοργάνωση και την αλληλεγγύη. Για αυτόν τον λόγο, η ολοκλήρωση της ανοικοδόμησης της Libertatia θα αποτελέσει μια σαφή νίκη, υλική και συμβολική, όλου του αναρχικού κινήματος και του συνόλου των αγωνιζόμενων, απέναντι στην παραίτηση, στην υποταγή στην κρατική και καπιταλιστική δυστοπία, μια παρακαταθήκη αντίστασης απέναντι στον κοινωνικό εκφασισμό και τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό.

Από το κατειλημμένο έδαφος της Λέλας Καραγιάννη 37 στέλνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους συντρόφους & τις συντρόφισσές μας της Κατάληψης Libertatia και απαιτούμε την παύση όλων των κατηγοριών εναντίον τους. Δεν υποχωρούμε απέναντι στις κατασταλτικές επιθέσεις του κράτους, επαγρυπνούμε και υπερασπιζόμαστε σθεναρά τις δομές του αγώνα και συνεχίζουμε να στήνουμε αναχώματα, έως την τελική αναμέτρηση του σάπιου κόσμου της εξουσίας με τον κόσμο της ζωής και της δημιουργίας που φέρνουμε στα μυαλά και τις καρδιές μας. Για την Κοινωνική Επανάσταση, την Αναρχία και τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ – Ο,ΤΙ KAI NA ΓΙΝΕΙ – Η LIBERTATIA ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ ΜΑΣ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ TERRA INCOGNITA

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΓΩΝΑ, ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ

Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.