Ενημέρωση από τη διαδήλωση No Pasaran! της 14ης Σεπτέμβρη

 

Ενημέρωση από τη διαδήλωση No Pasaran! της 14ης Σεπτέμβρη

Το Σάββατο 14 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε η πολυπληθής διαδήλωση ενάντια στην αστυνομική κατοχή και τις ναρκομαφίες στα Εξάρχεια, το πογκρόμ των προσφύγων και μεταναστών και τον εκτοπισμό τους από τη γειτονιά, και την καταστολή των καταλήψεων, των αυτοοργανωμένων χώρων αγώνα και συνολικά των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων. Η πορεία αυτή κλείνει έναν πρώτο κύκλο κινητοποιήσεων στο πλαίσιο της ευρύτερης καμπάνιας που καλέστηκε από τη συνέλευση NO PASARAN!, στην οποία συμμετέχουμε από κοινού με την κατάληψη Κ* Βοξ, τις καταλήψεις στέγης προσφύγων και μεταναστών Νοταρά 26 και Σπύρου Τρικούπη 17, το αναρχικό – αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια και το Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Γαλατσίου Στέγαστρο, την πολιτική συλλογικότητα Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών Κομμουνιστών) και συντρόφους/φισσες- στην οποία ανταποκρίθηκαν με πλήθος δράσεων αλληλεγγύης σύντροφοι/ισσες και συλλογικότητες από τον ελλαδικό χώρο και διεθνώς.

Πάνω από επτά χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες, αναρχικοί και αντιεξουσιαστές, συσπειρώθηκαν γύρω από το κάλεσμα του NO PASARAN! που πλαισιώθηκε από πλήθος καλεσμάτων πολιτικών, κοινωνικών και ταξικών συλλογικοτήτων, μεταξύ των οποίων και το κάλεσμα των σωματείων ΣΥΒΧΨΑ, ΣΜΕΔ, ΣΕΦΚ και Σωματείο Εργαζόμενων στο Πλαίσιο σε κοινό εργατικό μπλοκ, και κατέκλυσαν τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. Καθ’όλη τη διάρκεια της πορείας, πετάχτηκαν τρικάκια και φωνάχτηκαν συνθήματα, μεταξύ άλλων «Ούτε βήμα πίσω, καμιά υποταγή, στον δρόμο να τσακίσουμε την καταστολή», «Όλοι στους δρόμους, όλοι στις πλατείες, έξω απ’ τα Εξάρχεια μπάτσοι και μαφίες», «Με τους μετανάστες είμαστε μαζί, επαναπροώθηση σε μπάτσους και ναζί», «Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών, πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών», «το δίκιο το έχουν οι εξεγερμένοι και όχι οι ρουφιάνοι και οι προσκυνημένοι», «πόλεμο σε μπάτσους και ναρκομαφίες, σφαγεία δεν θα αφήσουμε να γίνουν οι πλατείες» αλλά και συνθήματα επ’ αφορμής της συμπλήρωσης έξι χρόνων από τη δολοφονία του Παύλο Φύσσα από τους ναζί δολοφόνους της Χ.Α. Το μεγάλο πλήθος των διαδηλωτών, η δυναμική και ο παλμός της κινητοποίησης, αποτελεί μια ηχηρή και αποστομωτική απάντηση στην κρατική κατασταλτική εκστρατεία αλλά και στην ιδεολογική προπαγάνδα των ΜΜΕ που επιχειρούν να απομονώσουν, να περιθωριοποιήσουν και να εγκληματοποιήσουν όσους δεν πειθαρχούν και αντιστέκονται στους αντικοινωνικούς-κατασταλτικούς σχεδιασμούς του κράτους και του κεφαλαίου.

Λίγο μετά την κατάληξη της διαδήλωσης στην πλατεία Εξαρχείων, το κράτος εξαπέλυσε, ως ανταπάντηση, μια βάναυση επίθεση δυνάμεων ΜΑΤ στους γύρω δρόμους, χτυπώντας άγρια και πνίγοντας στα χημικά πλήθος ανθρώπων που είτε είχαν συμμετάσχει στην πορεία, είτε διέρχονταν από εκεί. Στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης, τέσσερις νεολαίοι, που προσήχθησαν τυχαία μεταξύ άλλων, βρίσκονται να διώκονται με ανυπόστατες κατασκευασμένες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος. Η σκευωρία που στήθηκε απέναντί τους αποτελεί μια κραυγαλέα δίωξη πολιτικής σκοπιμότητας σε μια προσπάθεια να εκφοβίσουν τους αγωνιζόμενους και να αναχαιτίσουν το κύμα της ταξικής και κοινωνικής αλληλεγγύης που είχε εκδηλωθεί προηγουμένως. Εάν πιστεύουν ότι μπορούν να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν τον κόσμο της αντίστασης, ματαιοπονούν.

Η μεγαλειώδης κινητοποίηση της 14ης Σεπτέμβρη αποτελεί μια πολύτιμη κινηματική παρακαταθήκη για το μέλλον, ένα οδόφραγμα για την συλλογική υπεράσπιση των δομών του αγώνα μας, των αγωνιστών και αγωνιστριών και συνολικά των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων, αλλά και ένα πρώτο βήμα στην κατεύθυνση της οργάνωσης της κοινωνικής και ταξικής αντεπίθεσης, για τη συνολική ανατροπή του κόσμου της εξουσίας, για την Κοινωνική Επανάσταση, την Αναρχία και τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ!

NO PASARAN!

ΥΓ 1: Οι τέσσερις συλληφθέντες της 14/9 στα Εξάρχεια αφέθηκαν ελεύθεροι, τρεις εκ των οποίων με περιοριστικούς όρους.

ΥΓ2: Λίγες μέρες μετά τη πολυπληθή διαδήλωση, το κράτος συνεχίζει το κατασταλτικό του έργο εισβάλλοντας και εκκενώνοντας σε δύο προσφυγικές καταλήψεις στην Αχαρνών, ενώ, σήμερα το πρωί, απομάκρυνε το πολιτικό περίπτερο που ήταν εγκατεστημένο στην πλατεία Εξαρχείων, και αποτελούσε δομή του αγώνα ενάντια στην κρατική καταστολή, τις ναρκομαφίες και τον κοινωνικό κανιβαλισμό.

Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37

18/9/2019

Report on the NO PASARAN! demonstration of September 14th

[huge_it_gallery id=”27″]

 

 

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.