ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ MUNDO NUEVO

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ MUNDO NUEVO

Η κατάληψη Mundo Nuevo στη Θεσσαλονίκη έχει τεθεί εκ νέου στο στόχαστρο των κατασταλτικών μεθοδεύσεων του κράτους και των μηχανισμών του, καθώς το τελευταίο διάστημα το Τμήμα Προστασίας Πολιτεύματος της ΓΑΔΘ έχει αποστείλει κατ’ οίκον κλητεύσεις σε 16 άτομα προκειμένου να προσέλθουν σε προανάκριση σχετικά με την κατάληψη του κτιρίου, ενώ τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για “διατάραξη οικιακής ειρήνης και κατάληψη δημόσιου κτήματος”. Η πρόσφατη αυτή κίνηση των κρατικών μηχανισμών δεν αποτελεί παρά μέρος του κατασταλτικού σχεδίου του κράτους που συστηματικά κατασκευάστηκε όλο το προηγούμενο διάστημα με εξακριβώσεις στοιχείων σε άτομα που κινούνταν στην περιοχή πέριξ της κατάληψης και από τα οποία αυθαίρετα επιλέχθηκαν όσοι διώκονται. Ενώ, είχε προηγηθεί δημοσίευση συκοφαντικού άρθρου, στο ηλεκτρονικό site voria.gr, που στοχοποιούσε την κατάληψη, αναφέροντας την ολιγωρία των κρατικών μηχανισμών να εφαρμόσουν την εισαγγελική εντολή εκκένωσης της από το 2015 προκειμένου ο Δήμος Θέρμης να προχωρήσει στην “αξιοποίηση” του χώρου. 

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους οι καταληψίες της Mundo Nuevo: «Η νέα αυτή κατασταλτική μεθόδευση που στήνουν οι εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές υπό τις οδηγίες της κυβέρνησης στοχεύει:
• στην τρομοκράτηση των νέων αγωνιστών που έρχονται σε επαφή με τους χώρους ζύμωσης και ανάπτυξης των επαναστατικών αναρχικών ιδεών, στέλνοντας «προειδοποιητικά μηνύματα»
• στην απομόνωση των πολιτικών και κοινωνικών χώρων του κινήματος από τους φυσικούς τους συμμάχους: τους νέους, τους φοιτητές, τους ανέργους και τους εργαζόμενους, επιχειρώντας την ποινικοποίηση της παρουσίας τους μέσα σ’ αυτήν.
• στη στοχοποίηση αναρχικών αγωνιστών ώστε να κατασκευάσουν νέες διώξεις εναντίον τους, συντηρώντας έτσι κι αναπαράγοντας την κρατική βιομηχανία ποινικοποίησης της πολιτικής ένταξης και της αντικαθεστωτικής δράσης.»

Σε μια περίοδο όπου οι υποσχέσεις για έναν “καπιταλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο” έχουν εξανεμιστεί, το κράτος επιστρατεύει την καταστολή και την ωμή βία προκειμένου να εξαλείψει κάθε εστία αγώνα ενάντια στην εξαθλίωση, την εκμετάλλευση και την υποταγή και στον ολοκληρωτικό έλεγχο που επιχειρούν να επιβάλλουν τα οικονομικά και πολιτικά αφεντικά. Η κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος και αργίας, η εργοδοτική τρομοκρατία και οι απολύσεις, η προώθηση του αντι-απεργιακού νόμου και η ουσιαστική κατάργηση της νομικής υπόστασης του εργατικού ατυχήματος, η συκοφάντηση, και η στυγνή καταστολή απεργιακών συγκεντρώσεων αλλά και κάθε μορφής κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων αποτελούν μέρος της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας που επιχειρείται να επιβληθεί στην κοινωνία.

Η πρόσφατη κατασταλτική μεθόδευση εναντίον της κατάληψης Mundo Nuevo δεν είναι μεμονωμένη ούτε τυχαία. Αντίθετα, αποτελεί πάγια μέρος της κατασταλτικής ατζέντας του κράτους για το χτύπημα συνολικά των αυτοοργανωμένων αγώνων και ειδικότερα του αναρχικού κινήματος. Οι κινηματικές δομές –οι καταλήψεις, οι αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι, οι συλλογικότητες της πολιτικής, κοινωνικής και ταξικής αυτοοργάνωσης– χτυπιούνται ως αναπόσπαστα κομμάτια των αντιστάσεων των από τα κάτω και ως ορατά σημεία αναφοράς του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού αγώνα. Για αυτό το λόγο η υπεράσπισή τους είναι ζωτικής σημασίας για το σύνολο των αντιστεκόμενων, με προοπτική τη σύνδεση των αγώνων που θα ανακόψουν την επίθεση του κράτους και του κεφάλαιου και θα προτάξουν το όραμα μίας νέας κοινωνίας ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας.

Από το κατειλημμένο έδαφος της ΛΚ37, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην κατάληψη Mundo Nuevo και στους συντρόφους και τις συντρόφισσες που στέκονται ανυποχώρητα απέναντι στις κατασταλτικές μεθοδεύσεις του κράτους και των μηχανισμών του καθώς και στις καταλήψεις και τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και τους αυτοοργανωμένους κοινωνικούς, ταξικούς και πολιτικούς αγώνες.

Μέχρι την οριστική συντριβή του κόσμου της Εξουσίας,
για την Κοινωνική Επανάσταση, για την Αναρχία και τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό. 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ, ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ

ΤΡΙΤΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, 6 Μ.Μ.

Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.